22-08-07

Activiteiten en prestaties van K.V.Rolta RHC

Kunstschaatsafdeling :

Onder het voorzitterschap vande Heer J.Rabau in 1959 gaf onze kunstschaatsafdeling en dit tot in het jaar 2000 op het derde week-end van november een grootse show op rolschaatsen en dit met de medewerking van onze zusterverenigingen, in het verleden werd er steeds gewerkt met een thema, waarin Rolta steeds het tweede deel van de show voor haar rekening nam, doch door het minder aantal medewerkers voor het vervaardigen van decors, het naaienvan de kleding, enz..., waren wij genoodzaakt te werken zonder thema, vaaf dan werd er in Rolta meer competitie gericht gewerkt.

 

In 1983 is onze kunstschaatsafdeling gestart met een Internationale wedstrijd voor groepen (rolschaatsbaletten), en dit de "Internationale Beker J.Rabau" genoemd naar onze toenmalige erevoorzitter Julien Rabau.

In deze periode  had Rolta twee Belgische Kampioenen in zijn rangen, nl. de zusjes Evelyne en Maité Janssens. Tot op het einde van haar competitie carriere is Maité in alle reeksen van miniem tot senior steeds Kampioen van België geweest, ook op andere genomineerde Internationale wedstrijden kon zij zich steeds aan de top schaatsen, zelfs op Europees niveau kon zij haar mannetje staan. (voor uitslagen en resultaten zie palmares).

 

Hockeyafdeling :

Tussen de jaren 1961 en 1978 werd Rolta verscheidene malen Kampioen van België en wonnen zij meermaals de Beker van België, ook op Europees en op wereldvlak konden zij goed meedraaien.

In 1969 werd door de families Albrecht en De Buck de gelijknamige wisselbeker in leven geroepen die in de Rijschool betwist werd. Deze wedstrijden werden gespeeld door zes of zeven teams die Kampioen of Bekerwinnaar waren in hun land van herkomst.

Deze activiteit groeide uit tot een Internationale beschermde wedstrijd, waarin heel wat grote namen van de Rink-hockey aan hebben deelgenomen.

Nu heden ten dage is het niet meer mogelijk om deze wedstrijden nog in te richten op het peil van vroeger qua organisatie en financiële toestanden.

 

Door het wegvallen van verschillende clubs hier in België en Nederland, werdt er sinds 1988 samen gespeeld met Nederlandse teams, deze competitie werd het "Beneluxkampioenschap" genoemd.

 

In 1990 kende ons hockeyteam een hoogtepunt, namelijk een jaar na het terug opstarten met een verjongd seniorenteam brachten deze het tot in de finale van de Europacup II tegen het Spaanse proffesionele team uit La Coruna, hier werd Rolta dan ook Vice-Europees Kampioen.

 

In 1996 behaalde Rolta als eerste Belgisch team de titel van Beneluxkampioen en tot in 2002 hebben zij zes jaar op rij de Belgische Kampioenstitel behaald en eveneens zoveel keer de Beker van België gewonnen.  

19:16 Gepost in Historiek | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.